Забранени партньорства няма, но едно партньорство трябва да предизвиква доверие, 

...
Забранени партньорства няма, но едно партньорство трябва да предизвиква доверие, 
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Амбицията на ПП-ДБ Калин Стоянов да бъде премахнат е съмнителна

„ Забранени партньорства няма, само че едно партньорство би трябвало да провокира доверие,  поддръжка, а не да разделя обществото. Боя се, че има заплаха двустранна коалиция да провокира процеси на разделяне в обществото. “

Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в „ Лице в лице “ в отговор на въпроса дали ГЕРБ биха управлявали единствено с Движение за права и свободи.

„ Със сигурност след всичко, което се случва това става все по-трудно, само че на първо място зависи от резултата от изборите. Не ми се желае нищо да изключвам. Най-много ми се желае България да има устойчиво ръководство и с изключение на тематиките регулатори и промяна в правосъдната система има куп други значими неща, които би трябвало да се случат в страната ни. Те са значими, само че не може да изчерпват дневния ред на обществените политики “, добави Дончев.

По думите на Томислав Дончев не може вторият да узурпира цялата власт с поддръжката на първия.

„ Имаше най-малко две предложения, в това число последната от господин Денков да бъде съхранен кабинета в този му състав като се направи единствено ротация сред него и Мария Габриел. Тоест министърът на вътрешните работи е прекрасен, когато управляваш и държавното управление е твое и не е прекрасен, когато ще е в друго държавно управление. На мен леко логиката ми се губи “, разяснява той.

По думите му упоритостта на ПП-ДБ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да бъде отстранен е съмнителна.

„ Считаме, че това е опит за преодоляване на цялата система на сигурност. Като се има поради и склонността към политическо принуждение на Политическа партия, това е повече от притеснително. Вчера при чуването министърът описа други неща – че имало напън господин Петков да уточни зам.-министър, политическа фигура, който да оглавява оперативния щаб за изборите “, уточни Томислав Дончев.

Дончев разяснява новия състав на Министерския съвет като опит да се направи професионален кабинет.

„ Най-възмутен съм, че има ярки политически фигури от кабинета на Денков – четирима министри. На какво наподобява това? Шегувам се, само че самата тематика с ярките политически фигури е нелепост. Политическите фигури би трябвало да са ярки и хората да ги познават. Много от хората са вътре от администрацията, като изключим четиримата. Опит за самостоятелност, част от хората ги познавам. Това са хора с качества и мисля, че ще се оправят “, сподели заместник-председателят на ГЕРБ.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР